fbpx
Přeskočit na obsah

Banánový chléb

Dnes tu pro vás máme další recept od @raunerovaa_. Pro tentokrát to je zdravější verze banánového chleba, který se nám stejně jako vánoční donuty osvědčil. Pojďme na recept!

INGREDIENCE:
 170 g špaldové celozrnné mouky
50 g celozrnné hladké mouky
75 g přepuštěného másla GHÍ
150 ml mléka
1 vejce
2 lžíce čekankového sirupu (nebo jiného sirupu)
3 zralé banány (300 g; rozmačkané)
40 g kokosového cukru
30 g erythritolu
– mně vyhovovala tato kombinace, můžete použít ale jen 70 g jednoho druhu sypkého sladidla (kokosový, březový cukr…)
12 g kypřicího prášku
1 lžička skořice
Hrstka čokopeciček (volitelné, ale doporučuji)

POSTUP: Všechny ingredience si předem vyndáme na pracovní desku a troubu si předehřejeme na 180°C. Především ghí, vejce a mléko by mělo mít pokojovou teplotu než s nimi začneme pracovat!

V jedné míse si smícháme obě mouky s kypřicím práškem. V druhé míse si ušleháme ghí s erythritolem a kokosovým cukrem (nebo jiným sypkým sladidlem). Ke ghí a sladidlu přidáme vejce, mléko, sirup a rozmačkané banány. Promícháme nebo promixujeme ručním mixérem. Nakonec ke směsi přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a skořici. Až budeme mít těsto důkladně promíchané, můžeme přidat čokopecičky, ale to už je na každém. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 35 minut (hlídejte to, čas hodně závisí na vaší troubě). Po upečení necháme vychladnout a můžeme servírovat. Dobrou chuť👩🏽‍🍳

Sdílet příspěvek